Enphase Energy heeft een samenwerkingsverband gesloten met Sunlogics. Dit installatiebedrijf gaat in België zonnepanelen van SunPower installeren in combinatie met de micro-omvormers IQ7 en IQ7+ van Enphase.

Daarnaast worden de zonne-energiesystemen van Sunlogics voor woningen uitgerust met Enphase-communicatiegateways Envoy. Deze gateways maken verbinding met een op Enphase gebaseerd zonne-energiesysteem op het Enphase -bewakingsplatform Enlighten, waarmee energiebewaking per zonnepaneel en het raadplegen van informatie over de werking en onderhoud mogelijk is.

30 Megawattpiek

Sunlogics, met hoofdkantoor in Dilsen-Stokkem, heeft in België al ruim 30 megawattpiek zonnepanelen op woningen, genoeg om 10.000 gezinnen in Belgisch Limburg, Antwerpen en Brabant van stroom te voorzien.
“Wij zijn blij dat Sunlogics, nadat het eerder een oplossing van een concurrent gebruikte, heeft gekozen voor micro-omvormers van Enphase voor gebruik in de modules van de SunPower P-serie”, aldus Dave Ranhoff, chief commercial officer van Enphase Energy. Daniël Vanwetswinkel, chief executive officer van Sunlogics vult aan: “In ons onderhoud met mogelijke klanten, kunnen wij hun rendement op investeringen valideren door te kiezen voor micro-omvormers van Enphase. Hoewel een installatie met stringomvormers op jet eerste gezicht misschien voordeliger lijkt, moeten deze na 12 jaar worden vervangen, waarmee het prijsvoordeel verloren gaat. Micro-omvormers van Enphase worden gedekt door 25 jaar garantie, waardoor ze rendabeler zijn.

Door Els Stultiens
Bron: Solar Magazine NL