Op vrijdag 30 november 2018 besliste de Vlaamse Regering definitief over de aanpassing van de energiepremies voor eindfacturen vanaf 2019.

 

Energie Premies 2019 - Sunlogics

Kort samengevat de belangrijkste wijzigingen voor woongebouwen:

  • Een nieuwe premie voor de installatie van een warmtepompboiler voor de productie van sanitair warm water.
  • De premie voor dakisolatie is gedaald van 6 naar 4 euro per vierkante meter voor wie werkt met een aannemer en van 3 naar 2 euro per vierkante meter voor wie zelf de handen uit de mouwen steekt.
  • De premies voor een zonneboiler kan u voortaan om de 15 jaar aanvragen (voorheen slechts eenmalig), de premie voor een warmtepomp (voorheen slechts eenmalig) of voor een warmtepompboiler om de 10 jaar (nieuw).
  • De geplande daling van de zonneboilerpremie gaat niet door, de premie blijft dezelfde als in 2018.

 

Volgende investeringen stelt u beter niet lang uit:

  • Beglazing: De premie daalt van 10 euro per vierkante meter tot 8 euro voor eindfacturen vanaf 1 januari 2020. De eis waaraan moet worden voldaan is verstrengt (naar 1,0-glas i.pv. 1,1-glas).
  • De nieuwe premie van 400 euro voor een warmtepompboiler daalt voor eindfacturen vanaf 1 januari 2020 tot 300 euro. Voor eindfacturen vanaf 1 januari 2021 daalt de premie tot 200 euro. De premie verdwijnt na 31 december 2023.

 

In deze tabel van energiesparen.be vindt u een beknopte overzicht voor investeringen in woongebouwen.

Bent u geïnteresseerd in een warmtepomp, warmtepompboiler of zonneboiler? Bekijk dan zeker onze producten en geniet nog van de premies!

Bron: Energiesparen.be (Energiesparen.be is een officiële website van de Vlaamse overheid)