Volgens ODE (Organisatie Duurzame Energie) behoort ons land tot de absolute wereldtop als het gaat over plaatsing van zonnepanelen. Dat blijkt uit een studie van het Joint Research Centre van de Europese Commissie. Uit die studie blijkt ook dat Europa goed is voor ruim drie kwart van alle nieuwe zonnepanelen die in 2009 wereldwijd werden geïnstalleerd.

Alleen al in 2009 werd in ons land voor maar liefst 0,3 gigawatt (1 gigawatt aan zonne-energie is goed voor het elektriciteitsverbruik van 250.000 gezinnen in een jaar) aan zonnepanelen geïnstalleerd. Daarmee doet ons land niet zoveel slechter dan de Verenigde Staten, waar vorig jaar 0,46 gigawatt aan zonnepanelen bijkwam.

Uit een ander onderzoek blijkt, volgens ODE, dat in België vorig jaar evenveel zonnepanelen werden geïnstalleerd dan in Californië, de Amerikaanse staat die bekend staat voor zijn milieubewustzijn en mooi weer.

De toenemende vraag naar fotovoltaïsche cellen heeft ook zijn impact op de prijzen. De voorbije twee jaar zakte de prijs met maar liefst 50 procent. Eind 2009 bedroeg de gemiddelde prijs 1,5 euro per Watt.

Ben je ook geïnteresseerd in zonnepanelen?

  • Wij werken samen met de beste producenten voor kwaliteit, duurzaamheid en rendement
  • Je krijgt de juiste zonnepanelen doordat wij rekening houden met uw woonsituatie en energiebehoefte
  • We hebben duizenden referenties over Vlaanderen
  • Wij regelen voor u ook alle aanmeldingen en administratie
  • Wij zijn Rescert gecertificeerd

Bekijk zeker onze zonnepanelen voor meer informatie.