Wilt u meer weten over de reiniging van uw zonnepanelen?
Neem contact op met Sunlogics.

Zonnepanelen reinigen en gratis controleren met infraroodcamera

Zijn uw zonnepanelen zelfreinigend? Het antwoord is helaas neen. Het is een misverstand dat regen uw zonnepanelen reinigt. Vergelijk het met de voorruit van uw auto. Het deel waar de ruitenwisser komt is veel properder dan het deel waar die niet komt. Regen reinigt uw voorruit niet. Hetzelfde geldt voor zonnepanelen. Wanneer u uw panelen niet reinigt, verliest u tot 15 % rendement per jaar. U profiteert dus optimaal van uw zonnepanelen als u ze één keer per jaar laat reinigen. Bovendien voorkomt u zo ook permanente schade aan uw cellen en uw zonnepanelen. 

Vogeluitwerpselen, zandophopingen onder de kaders van uw zonnepanelen of andere onzuiverheden kunnen schaduwplekken op de cellen veroorzaken. Hierdoor ontstaat er weerstand waardoor uw cellen extreem heet kunnen worden. Deze hotspots hebben tot gevolg dat de cellen permanent beschadigd kunnen raken door oververhitting waardoor het zonnepaneel op termijn volledig kan uitvallen. 

Foto: beschadigd zonnepaneel

beschadigd zonnepaneel

Na het reinigen van uw zonnepanelen controleren wij gratis met een infraroodcamera uw panelen op eventuele hotspots. Het is immers essentieel dat u gebreken tijdig ontdekt om uw panelen onder fabrieksgarantie te kunnen vervangen.

Sunlogics is uw partner voor het reinigen en controleren van uw zonnepanelen. Ons advies! Laat ze jaarlijks reinigen en controleren voor de zomer begint.

Uw voordelen:

  • U verhoogt het rendement van uw zonnepanelen en dus ook uw winst.
  • U vermijdt permanente beschadiging van uw zonnepanelen.
  • U verlengt de levensduur van uw zonnepanelen.
  • U ontdekt tijdig eventuele gebreken en vervangt beschadigde panelen onder fabrieksgarantie.
  • U vermijdt eventuele discussie over garantie met fabrikanten.

Zonnepanelen reinigen

Laat uw zonnepanelen reinigen en gratis controleren! Neem contact op met Sunlogics voor een afspraak.